سیار روستایی استان البرز


کتابخانه سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که با هدف تحقق عدالت فرهنگی و خدمات رسانی فرهنگی به نقاط محروم و کم برخوردار راه اندازی شده است، با یک دستگاه خودروی  آریسان، یک مربی فرهنگی و 3500 جلد کتاب رسما کار خود را از آبان ماه 1396 در استان البرز آغاز کرد و 17 روستای این استان را تحت پوشش قرار داده که می توان به روستای سلطان آباد، رامجین، قوهه، اقلان تپه، قاسم گرجی، برغان، خوزنکلا، آغچه حصار و... اشاره کرد. این کتابخانه سیار در کلیه ایام سال، هر روز هفته به جز روزهای پنجشنبه در یک یا دو روستای استان حضور یافته و برای کودکان و نوجوانان روستایی علاوه بر امانت دهی کتاب، فعالیت های ویژه فرهنگی و هنری اجرا می نماید.


کرج –خیابان شهید صدوقی (ساسانی )- انتهای خیابان شهید نامجو (نشانی بروی نقشه)

شماره تماس :32820909-026

 


 

  • 1401/06/22 - 13:40
  • تعداد بازدید: 888
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پایان دور دوم نشست‌های «قصه صدای زندگی است» در مراکز کانون البرز

دور دوم نشست‌های آموزشی «قصه صدای زندگی است» با برگزاری نشست قصه‌گویی مرکز هشتگرد روز دوشنبه 21 شهریور به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون البرز همانگونه که قبلا در اخیار کانون البرز آمده بود،  مرحله  اول این سلسله نشست‌ها، از 19 مرداد 1401 آغاز و 2 شهریور به اتمام رسیده بود، در دور اول   مربیان تمامی مراکز  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز که سال‌هاست در حوزه قصه و قصه‌گویی فعالیت می‌کنند، تکنیک‌های مورد نیاز قصه‌گویان برای حضور در بیست وچهارمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی را به مخاطبان کودک، نوجوان و بزرگسال علاقه‌مند به حضور در جشنواره آموزش دادند.

این مربیان در مرحله‌ی دوم نیز سلسله نشست‌ها و تمرین قصه‌گویی اعضا، والدین، مربیان و دیگر علاقه‌مندان به قصه و قصه‌گویی با عنوان«قصه صدای زندگی است» از 6 تا 21 شهریور ماه 1401 با همکاری انجمن قصه‌گویی در مراکز برگزار کردند.

مخاطبان مرکز  مجتمع در بخش‌های نوجوان، زنان و مردان و پدر بزرگ، مادر بزرگ‌ها  روزهای یکشنبه 6 شهریور و دوشنبه 14 شهریور در نشست‌های جداگانه ضمن اجرای قصه‌های خود و آشنایی با بخش‌های مختلف جشنواره از آموزش نکات کلیدی مانند چگونگی ورود به قصه، پایان بندی، استفاده از لحن و زبان بدن و ... بهره بردند.

در مرکز شماره 1 کانون کرج هم در این مرحله، علاقه مندان به قصه و قصه‌گویی روزهای چهارشنبه وپنج‌شنبه نهم و دهم شنبه دوازدهم و شنبه نوزدهم شهریور با حضور در نشست‌های تخصصی با اصول و فنون این هنر آشنا شده و قصه‌های خود را در حضور مربیان اجرا کرده و نقاط ضعف موجود را برطرف کردند.

گفتنی است در نشستی که روز 12 شهریور برگزار شد نازنین زهرا خوش طینت از اعضای فعال مرکز در یک کارگاه ویژه ساخت «پادکست» را به مخاطبان علاقه‌مند به شرکت در این بخش جشنواره آموزش داد.

مرکز شماره 2 کانون کرج هم روز‌های یک‌شنبه 13 شهریور و شنبه 19 شهریورنشست‌های «چگونه یک قصه را برای نقل کردن آماده کنیم؟» و تمرین قصه‌گویی را برای مخاطبان برگزار کرده و تکنیک‌های آماده‌سازی قصه از سوی مربیان قصه‌گو برای حاضران شرح داده شد .

مربیان مرکز شماره‌ 3 کانون کرج هم روزهای سه‌شنبه 8، یکشنبه 13 و سه‌شنبه 15 شهریور ماه 1401 در نشست‌های تخصصی این مرکز میزبان اعضا و دیگر علاقه‌مندان گروه‌های سنی مختلف بوده و در خصوص شیوه های قصه‌گویی، چگونگی نگارش و پرداخت قصه، زبان بدن، فضا سازی مناسب و ارتباط درست با حاضران بحث و گفتگو کردند.

لازم به توضیح است در نشست روز 15 شهریور موضوع این نشست با دعوت از فرزانه بدرپور، مربی قصه‌گویی با ابزار مرکز مجتمع به این مهم اختصاص داشت و بایدها و نبایدهای استفاده از ابزار مورد بحث قرار گرفت.

با توجه به ضرورت رعایت عدالت آموزشی کتابخانه سیار هم با ارسال فایل‌های قصه‌گویی‌های برگزیده‌ی ادوار گذشته جشنواره به آموزش قصه‌گویان این بخش پرداخت .

همچنین طاهره گرمسیری، مدرس قصه‌گویی روز شنبه 12 شهریور1401 با حضور در منطقه خلج آباد از مناطق کم برخوردار شهر کرج کارگاه قصه‌گویی ویژه نوجوانان و مادران را برگزار کرده و در خصوص

فضاسازی مناسب قصه و استفاده از لحن و زبان بدن در قصه‌گویی برای این جمع سخن گفت.

روزهای دوشنبه 14 شهریور و یکشنبه 20 شهریور هم قصه‌گویان مرکز شماره 4 کانون کرج در دو نشست تخصصی این مرکز حضور یافته و با تکنیک‌های ضروری قصه‌گویی در حوزه‌های مختلف آشنا شدند؛ آموزش کارگردانی قصه و نقش تیپ‌ سازی و لحن و بیان در قصه از مهم‌ترین محورهای این نشست‌ها بود.

مربیان مرکز هشتگرد نیز در دور دوم پنج نشست تخصصی و تمرین قصه‌گویی در مرکز برگزار کرده  و روزهای نهم، چهاردهم تا شانزدهم و 21 شهریور ماه سال جاری پذیرای علاقه‌مندان در این سلسله نشست‌ها بودند.

تمرین قصه‌گویی اعضای نوجوان، مادران، پدربزرگ، مادر بزرگ‌ها و رفع ایراد‌های موجود و اصلاح آن و بیان نکاتی در خصو انتخاب و لحن قصه از مهم ترین موضوعات این نشست‌ها بود .  طاهره گرمسیری و خدیجه میرزایی از مدرسان قصه‌گویی در آخرین نشست  در خصوص کارگردانی مناسب قصه و اجرای خوب آن برای علاقه‌مندان سخن گفتند.

گزارش تصویری

لازم به توضیح است مرحله کتابخانه‌ای بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در البرز روزهای 21 تا 29 شهریور ماه سال جاری برگزار و برگزیدگان این بخش در روزهای 23 و 24 مهر ماه 1401 در مرحله‌ی استانی با هم رقابت می‌کنند.

دیگر علاقه‌مندان هم که موفق به حضور در بخش کتابخانه‌ای نشده‌اند تا 31 شهریور ماه 1401 مهلت دارند تا فیلم قصه‌گویی خود را از طریق وبگاه جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir   به دبیرخانه‌ی استانی ارسال کنند.

تلفن تماس: 34094812 الی 15 داخلی 108

 

 

 

 

 

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت