سیار روستایی استان البرز


کتابخانه سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که با هدف تحقق عدالت فرهنگی و خدمات رسانی فرهنگی به نقاط محروم و کم برخوردار راه اندازی شده است، با یک دستگاه خودروی  آریسان، یک مربی فرهنگی و 3500 جلد کتاب رسما کار خود را از آبان ماه 1396 در استان البرز آغاز کرد و 17 روستای این استان را تحت پوشش قرار داده که می توان به روستای سلطان آباد، رامجین، قوهه، اقلان تپه، قاسم گرجی، برغان، خوزنکلا، آغچه حصار و... اشاره کرد. این کتابخانه سیار در کلیه ایام سال، هر روز هفته به جز روزهای پنجشنبه در یک یا دو روستای استان حضور یافته و برای کودکان و نوجوانان روستایی علاوه بر امانت دهی کتاب، فعالیت های ویژه فرهنگی و هنری اجرا می نماید.


کرج –خیابان شهید صدوقی (ساسانی )- انتهای خیابان شهید نامجو (نشانی بروی نقشه)

شماره تماس :32820909-026

 


 

  • 1401/08/29 - 13:57
  • تعداد بازدید: 371
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

حضور سرپرست و کارشناسان کانون البرز درآیین گشایش طرح ملی «یار مهربان»

مهری فلاح، سرپرست و کارشناسان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز در آیین گشایش «طرح ملی یار مهربان» حضور یافتند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون البرز، این طرح با هدف تجهیز کتابخانه های کلاسی و ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانش آموزان ابتدایی در سراسر کشور اجرا می‌شود .

اداره کل آموزش و پرورش استان البرز نیز  صبح امروز یکشنبه 29 آبان 1401 این آیین را با حضورسرپرست کانون، مدیران کل آموزش و پرورش و  نهاد کتابخانه‌های  عمومی، امام جمعه موقت فردیس، معاون فرمانداری این شهرستان، مدیر آموزش و پرورش ناحیه‌ی 2 کرج و جمعی از مسؤولان استانی در دبستان دخترانه‌ی «شهید درشتی» واقع در شهرک شیخ سعدی کرج، برگزار کرد.

درخت دانایی در کلاس‌های درس

سید محمود حسینی معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان البرز در تشریح این طرح گفت کتابخانه‌های کلاسی در این مدرسه تجهیز شده‌اند و معلمان عزیز بخشی از ساعت درسی کلاسی را به خوانش کتاب توسط معلم ، یکی از دانش آموزان یا صامت خوانی گروهی ، اختصاص خواهند داد.

وی افزود درخت دانایی در کلاس قرار گرفته و عناوین کتاب‌ها به شکل برگ هستند اگر هر کتابی در کلاس درس خوانده شود و تمام دانش اموزان آن را مطالعه کنند برگی که عنوان آن کتاب را دارد به درخت چسبانده خواهد شد؛ تا زمانی که تمام کتاب ها خوانده شوند و سپس کتابخانه به کتاب های جدید تجهیز می‌شود .

این مقام مسؤول ادامه داد دانش آموزان می‌توانند این کتاب‌ها را امانت گرفته و به منزل ببرند و تمام اداره‌ی فعالیت این کتابخانه‌ها بر عهده‌ی معلم  هر کلاس و دانش آموزان خواهد بود .

حسینی با اشاره به تعامل خوب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان  و آموزش و پرورش ابراز امیدواری کرد که همکاران کانون با حضورشان در دل مدارس به پیشرفت این فعالیت کمک کنند.

علی حجر گشت مدیر کل آموزش و پرورش در سخنانی در این آیین هدف آموزش و پرورش را شناسایی و رشد توانمندی‌های دانش آموزان معرفی کرده و افتتاح طرح ملی یار مهربان را سرآغازی برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دانست.

این مقام مسؤول در ادامه قرآن را بزرگترین کتاب معرفی کرده و خطاب به دانش آموزان افزود از طریق این کتاب بسیاری از حقایق و معارف زندگی به انسان‌ها منتقل می‌شود .

وی همچنین گفت خداوند در قرآن کریم برای بیان پندهای خود از روش قصه استفاده کرده است و مطالب ارزشمند قرآن از این طریق به ما منتقل خواهد شد و ما از این طریق از زندگی گذشتگان عبرت گرفته و مسیر زندگی خودمان را مشخص می‌کنیم.

این مقام مسؤول از  دانش آموزان خواست با کتاب و کتابخوانی مأنوس باشند و در پایان از تمامی حاضران و همکارانش در آموزش و پرورش و  سرپرست و همکاران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای  حضور و مشارکت در اجرای برنامه قدردانی کرد.

ابوالحسن معظمی، مدیر آموزش و پرورش ناحیه‌ی 2 کرج نیز در سخنانی ضمن خیر مقدم به تمام مسؤولان حاضر در این نشست از دانش آموزان خواست از آرمان‌های شهدای انقلاب  و راه این عزیزان پاسداری کنند.

  شیوه‌های جذاب کتابخوانی کانون در مدارس اجرا می‌شود

مهری فلاح، سرپرست اداره کل کانون البرز در حاشیه‌ی این مراسم و در  گفت و گو با سیمای استان  و مدیر کل آموزش و پرورش ضمن ابراز خرسندی از اجرای طرح ملی «یار مهربان» در استان البرز، کتاب و کتابخوانی را فعالیت محوری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دانست و گفت خوشبختانه همکاران کانون تجربیات ارزشمندی دارند که از طریق این طرح و طرح مشابهی با عنوان«کتاب، دانایی، توانایی» این تجربیات را به دل مدارس خواهند برد.

فلاح افزود با توجه به این که سیستم نظام آموزشی و مدارس بیشتر بر نوشتن تاکید دارد،  در این طرح سعی داریم تا بچه‌ها را با لذت خواندن آشنا کرده و در جهت ارتقای سواد خواندن وافزایش  سرانه‌ی مطالعه‌ی کتاب در بین کودکان و نوجوانان استان گام‌های مؤثری برداریم .

 بر اساس این خبر همکاران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این آیین فعالیت‌های متنوعی را برای کودکان و نوجوانان اجرا کردند.

اجرای مسابقه‌ی جورچین کتاب «ماه بود و روباه»، قصه‌گویی داستان این کتاب و پخش سرود‌هایی با موضوع کتاب و کتابخوانی و اجرای قصه خوانی در کلاس های درس،  از جمله فعالیت‌های اجرایی کانون در این ویژه برنامه بود  .

فعالیت‌های متنوع دیگری از جمله اجرای سرود‌های«رفیق شهیدم» و «من مدافع حرمم» در این برنامه  با مشارکت دانش آموزان مدرسه شهید درشتی اجرا شد .

گزارش تصویری

 

 

  

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت